Thema's

21 oktober 2009

Nieuw Zeelands onderzoek: meer zelfmoord onder homo's en lesbo's

In totaal ondervroegen de onderzoekers ruim achtduizend leerlingen van 18 jaar en jonger. De helft van de homo-, lesbische en biseksuele tieners heeft zichzelf het afgelopen jaar fysiek iets aangedaan. En maar liefst 20 procent heeft wel eens een poging tot zelfmoord gedaan. Van de heteroseksuele respondenten zei slechts vier procent ooit een poging te hebben ondernomen.

Betere vriendschappen
Uit het onderzoek bleek ook dat 39 procent van de ondervraagde homo- en biseksuele jongeren wel eens overwogen heeft een zelfmoordpoging te doen. Bij heteroseksuele Nieuw-Zeelandse scholieren bleek 'slechts' 20 procent ooit een poging te hebben overwogen.
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat heteroseksuelen veel minder vaak roken, drugs gebruiken en geslachtsziekten oplopen. Goed nieuws was er ook: het aantal rokers was verminderd sinds de laatste meting in 2000. Ook rapporteren homo-, lesbische en biseksuele jongeren betere vriendschappen dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten.

Remedie
De onderzoekers concluderen dat het slecht gesteld is met de eigenwaarde van homo's in Nieuw Zeeland en pleiten voor meer rechten van homo's. Minder discriminatie en meer acceptatie van homo's is volgens de onderzoekers de remedie om het zelfmoordpercentage onder homo's terug te dringen.

Bron: Pink News.

TIP: Lees hier meer over verschillende problemen die te maken kunnen hebben met je homoseksualiteit.