Thema's

Seks- en speelfeesten

Het kan geil zijn om naar een feest te gaan waar seks vanzelfsprekend is. Waar je kunt spelen, kijken en bekeken worden. Speciale lesbische speelfeesten zijn er ook!

Sommige vrouwen vinden het geil om seks te hebben in het openbaar. In het park bijvoorbeeld, maar je kunt ook naar een speelfeest gaan. Een speelfeest wordt gehouden in een besloten ruimte, met veel ruimte voor seks of -spelen. Het deurbeleid zorgt ervoor dat er niemand binnen is die er niet hoort. Speelfeesten zijn er apart voor hetero's, homo's en lesbo's, maar er zijn ook steeds meer seksfeesten waar iedereen terecht kan.

Je kunt om verschillende redenen naar een speelfeest gaan. Alleen om te kijken, of juist om bekeken te worden. Misschien wil je seks met meer vrouwen tegelijk of alleen met je vriendin terwijl anderen toekijken. Ga je met je vriendin, spreek dan af wat jullie wel en niet oké vinden. Spreek af of je met z'n tweeën speelt of dat anderen ook mee mogen doen, of je met een ander wilt spelen terwijl je vriendin toekijkt of andersom. Ook als je alleen gaat, is het goed om je verwachtingen vooraf te bedenken. Wil je alleen kijken of ook meedoen, wil je alleen sekstechnieken gebruiken die je kent, of wil je experimenteren met nieuwe dingen?

Dat je op een speelfeest bent, betekent niet dat je seks moet hebben. Het hoeft niet, maar mag wel. Doe niks dat niet goed voelt. Bij SM, en zeker op speelfeesten of seksafspraakjes spelen de drie V's een rol: vertrouwen, veiligheid en vrijwilligheid. Speelfeesten zijn daarom niet eng, maar bieden juist een veilige, gecontroleerde omgeving om te experimenteren met SM. Safe sex is de regel en op elk feest wordt van tevoren een codewoord afgesproken dat je kunt zeggen als je wilt stoppen tijdens een spel. Daarnaast is het goed om tegen de ander(en) te zeggen wat je wel en niet wilt, voor je aan een spel begint.

Op de meeste speelfeesten dragen mensen fetishkleding: leer, rubber, uniformen, chaps, tuigjes of stilettohakken. Kijk op de flyer of website van het feest of er een dresscode is. Bij sommige seksfeesten kun je naar huis gestuurd worden als je niet sexy genoeg gekleed bent. Soms zijn er darkrooms, slings of andreaskruizen. Een sling is een soort hangmat, meestal van leer, waar je met gespreide benen in kunt liggen en waarin je gemakkelijk geneukt kan worden. Een andreaskruis is een houten kruis waaraan je vastgebonden kunt worden. In een darkroom kun je tijdens een (seks)feest in het donker met elkaar vrijen.

Speelfeesten waar uitsluitend lesbische vrouwen komen, worden georganiseerd door Wilde Side, de SM-groep voor vrouwen. Eens per jaar organiseert Wild Side een groot vrouwenfeest tijdens de Amsterdam Leather Pride.