Thema's

Bondage en blinddoek

Bondage is een ander woord voor vastbinden. Je laten vastbinden of een ander vastbinden kan een geil extraatje zijn tijdens seks. Al dan niet als onderdeel van een SM-spel. Het feit dat je je niet kan bewegen, maakt je weerloos: je moet je wel overgeven aan haar. Met een blinddoek ben je helemaal afhankelijk van de ander: je ziet niks meer!

Er zijn verschillende soorten bondages. Gaat het je vooral om het mooie plaatje, dan zijn touwbondages het meest geschikt. Je kunt met een touw de mooiste en ingewikkeldste windingen en bindingen toepassen. Sommige bondages zijn echte kunstwerken van knoop- en vlechtwerk.

Bondage en blinddoek kunnen middelen zijn om de ander te verrassen of te overheersen. Als je vastgebonden bent, kun je geen kant op, maar je kunt wel geneukt of gelikt worden. Als je ook nog een blinddoek draagt, zie je het niet eens aankomen. Je bent dan een bottom. Voor de top is het lekker dat ze kan doen wat ze wil, zonder dat je tegenstribbelt. Hoewel, spartelen kan ook onderdeel zijn van het spel. Ze kan op je gezicht gaan zitten om gelikt te worden: jij bent niet in een positie om haar dat te weigeren!

Je kunt voor de bondage een vernederende positie kiezen, door je partner bijvoorbeeld voorovergebogen over een stoel vast te binden, met haar kont naar achter. Een veelgebruikte binding is de eagle spread, waarbij je je vriendin met haar armen en benen gespreid op bed bindt. Je kunt ook haar polsen of enkels aan elkaar knopen. Voor het binden kun je touw gebruiken, stroken stof of handboeien. Gebruik je touw, kies dan voor touw dat niet te dun is en niet van nylon.

Is je sekspartner eenmaal vastgebonden en eventueel geblinddoekt, streel haar dan met je handen, met een veer of met iets ruws. Wissel harde en zachte strelingen af. Ga door tot ze heel opgewonden is, laat haar smeken om meer maar stop voordat ze klaarkomt. Zorg dan dat je eerst zelf aan je trekken komt, bijvoorbeeld door jezelf te bevredigen terwijl je naar haar kijkt. Als je haar vervolgens het uitgestelde orgasme bezorgt, is dat des te lekkerder.

Let op dat het materiaal waarmee je haar vastbindt niet te strak zit, want dat kan de bloedsomloop belemmeren. Zorg dat er tussen het touw en de polsen of enkels van je vriendin genoeg ruimte zit om een vinger tussen te steken. Tussen een eventuele halsband en haar nek moeten minimaal twee vingers passen. Ook een blinddoek moet niet te strak zitten: net strak genoeg om niet af te glijden. Sommige knooptechnieken zijn ingewikkeld. Het is daarom slim om van tevoren te oefenen met verschillende soorten knopen.

Heb je iemand vastgebonden, check dan regelmatig of ze haar armen en benen nog kan bewegen, of haar vingers en andere lichaamsdelen niet bloedeloos zijn en of ze nog goed kan ademhalen. Zo niet, maak haar dan onmiddellijk los. Ook als ze dat niet wil! Knevel je iemand, spreek dan van tevoren een veiligheidsteken af. Een codewoord werkt namelijk niet als je een stuk stof in je mond hebt en je niet kunt praten. Ga niet weg, zelfs niet uit de kamer, als je iemand hebt vastgebonden. Zorg dat je een schaar of mes bij de hand hebt om iemand snel los te kunnen snijden en houd de sleuteltjes van de handboeien bij de hand.