Thema's

Trio's

Je bent single en wilt met een damesstel vrijen, of je hebt een relatie met een vrouw en wilt samen een man neuken. Misschien ben je biseksueel, en is een trio een kans om eens met een vrouw te vrijen. Met z'n drieën kun je meer dan dan met z'n tweeën.  

Alle sekstechnieken kun je ook met z'n drieën doen in plaats van met z'n tweeën. Je kunt zelfs meer dingen tegelijk doen, want je hebt meer handen, tongen, borsten, kutten, billen!

Het hangt er natuurlijk wel van af wie er meedoen. Vrij je met twee andere vrouwen, met een man en een vrouw of met twee mannen? Je kunt elkaar tegelijk beffen of pijpen in een driehoek als het ware. Je kunt geneukt worden terwijl je met de derde persoon zoent, of terwijl zij op je gezicht zit en je haar beft. Je kunt met z'n drieën tegelijk zoenen. Je kunt jezelf vingeren terwijl je toekijkt hoe de andere twee zoenen of neuken. Jij kunt met je vriendin vrijen terwijl iemand naar jullie kijkt. Mogelijkheden te over!

Lig je met twee mannen in bed, dan kun je je bijvoorbeeld laten neuken terwijl je de andere man pijpt. Of je kunt tegelijk in je kut en in je kont geneukt worden. Maar dat kan natuurlijk ook als je vrijt met twee vrouwen met een voorbinddildo of als ze allebei hun vingers of hand gebruiken. Dubbel geneukt worden is wel een techniek voor gevorderden: het gaat beter als je al ervaring hebt met anaal neuken.

Niet alleen de technische maar ook de emotionele kant van vrijen met z'n drieën is belangrijk. Daarover kun je afspraken maken. Let op dat je aan iedereen evenveel aandacht besteedt, zodat niemand zich buitengesloten of tekort gedaan voelt. Tenzij jullie hebben afgesproken dat één persoon alleen toekijkt en niet meedoet.

Als je zelf single bent en vrijt met twee andere ongebonden mensen, is de kans op emotionele complicaties kleiner. Verliefdheid en vriendschap spelen misschien een rol, maar je hebt in ieder geval geen liefdesrelatie met elkaar. Vrij je met een stel of heb je zelf een relatie, dan kunnen de emoties hoog oplopen. Met je eventuele partner kun je van tevoren afspreken wat jullie wel en niet willen doen. Mag die ander alleen kijken of ook meedoen? Gaan jullie het veilig doen? Verwennen jullie samen de derde persoon, of is het juist de bedoeling dat jij met die ander je vriendin helemaal neemt? Mag zij of hij jullie wel neuken maar niet met jullie zoenen?

Wat je ook afspreekt, een van jullie kan altijd jaloers worden. Vooral als tijdens of na het vrijen blijkt dat er twee personen verliefd op elkaar zijn, kan de derde zich buitengesloten voelen. Meestal is het daarom slim om niet aan een trio te beginnen als er sprake is van verliefdheid buiten de relatie of als jullie erg jaloers zijn aangelegd. Als je ziet dat je geliefde een gepassioneerde tongzoen uitwisselt met je beste vriendin, kun je het benauwd krijgen! Als je een relatie hebt, is het handiger om iemand uit te kiezen die je niet kent en niet meer zult tegenkomen. Een toeriste bijvoorbeeld, of iemand uit een andere stad. En als je samen met je vriendin met een man wil vrijen, kan het goed zijn om een homoman te kiezen. Hij wil misschien best een keer experimenteren met een vrouw, maar de kans dat hij verliefd wordt, is klein.

Nadine: Toen er een leuk meisje op ons pad kwam dat we allebei leuk vonden, hebben we haar een keer mee naar huis genomen. We hebben heel veel gepraat in de dagen erna, de grenzen gelegd binnen onze relatie. Ook hebben we onze twijfels geuit over, of en hoe we verder moesten. Inmiddels zijn de 'regels' duidelijk: we doen niets met een ander als we niet samen zijn, en we doen niets met iemand van wie we vinden dat de ander er niks mee moet doen. [Zij aan Zij, 2007-04, p. 8]