Thema's

Anale seks

Omdat je een vrouw bent, ligt vaginale penetratie misschien meer voor de hand. Maar ook anale seks kan heerlijk zijn. Het is wel een beetje taboe. Maar daarom misschien extra spannend!

Anale seks heeft iets verbodens: je anus is immers ook de plek waar je ontlasting je lichaam verlaat. Er zijn vrouwen die anale seks daarom vies vinden. Toch kan anale seks heel lekker zijn. Niet alleen omdat je iets doet wat 'vies' is, maar ook omdat je indirect je G-plek en je klit stimuleert. Anaal geneukt worden is bovendien een manier om superonderdanig te zijn. Een ander voordeel is dat je het kunt combineren met andere sekstechnieken: tegelijkertijd in je kut geneukt worden, jezelf vingeren of een vibrator gebruiken, bijvoorbeeld.

Als je opgewonden wordt, vult het weefsel rond je anus, rectum en endeldarm zich met bloed. Soms gaat je anus een beetje open en je endeldarm wordt wat wijder. Niet zo wijd als je vagina, maar je kunt er met wat oefenen wel een vinger, een dildo of zelfs een vuist in kwijt.  Let op: in tegenstelling tot je vagina produceert je anus zelf geen vocht. Het is dus heel belangrijk om glijmiddel te gebruiken. De wanden van je endeldarm zijn gemaakt van teer materiaal dat gemakkelijk scheurt. Wees dus heel voorzichtig! Begin altijd met een vinger, ook als je later een dildo of buttplug wilt gebruiken. Knip je nagels en zorgt dat er geen haaltjes aan zitten. Gebruik alleen voorwerpen die speciaal gemaakt zijn voor anale penetratie.

Realiseer je dat je endeldarm geen einde heeft zoals je vagina: je kunt er dus echt dingen in 'kwijtraken'. Daarom is een buttplug geschikt: die heeft een plat, breed uiteinde. Voordat je anaal geneukt wordt, is het verstandig om te poepen. Anders krijg je het gevoel dat je vol zit. Ook dan kan je sekspartner poep aan haar vingers of dildo krijgen wanneer ze je neukt.

Als je dat per se wilt voorkomen, kun je vooraf een klysma nemen. Een klysma is een plastic zak of fles gevuld met water met een slangetje eraan. Je kunt ze bij de drogist kopen om je darmen te reinigen. Soms zit er een laxeermiddel of ander reinigingsmiddel in. Gebruik dat niet, want dat irriteert je darmen. Vul de zak met lauw water: van koud water kan je kramp krijgen. Stop het uiteinde van het slangetje voorzichtig in je anus en knijp het water naar binnen tot je je vol voelt. Wacht een paar minuten, ga op de wc zitten en laat het water naar buiten lopen. Je kunt dit een paar keer herhalen, tot het water schoon is. Gebruik een klysma een paar uur voor je seks hebt, niet vlak van tevoren. Doe het niet te vaak, want klysma's kunnen belangrijke bacteriën uit je darmen spoelen.

Voor anale seks is het belangrijk dat je ontspannen bent. Ga bijvoorbeeld lekker in bad, alleen of samen. Zorg dat je kamer goed verwarmd is, maak het gezellig met licht of muziek. Lik haar anus. Kontlikken of 'rimmen' kan een voorbereiding zijn op anaal neuken, maar ook een sekstechniek op zich. Het gebied rond de anus is heel gevoelig voor aanraking en je tong is lekker zacht. Je anale kringspier ontspant en je kunt met je tong een stukje naar binnen gaan als je dat wilt.

Wel loop je met rimmen een groot risico op soa. Om het veilig te doen, moet je een beflapje of een stuk plastic folie gebruiken. Zijn jullie allebei getest en vrij van soa, dan kun je in principe zonder bescherming kontlikken. Pas op: vermijd contact met de vagina na contact met de anus. Je kunt namelijk een infectie oplopen wanneer er bacteriën uit je darmen in je vagina terecht komen. Wissel rimmen en beffen daarom niet af of gebruik een beflapje bij het een of bij het ander. Hetzelfde geldt voor anaal neuken: niet eerst in haar kont en daarna in haar vagina, tenzij je latex handschoenen of condooms gebruikt en deze verwisselt tussendoor.

Als je wilt neuken, begin dan met een vinger. Gebruik een latex handschoen in combinatie met veel glijmiddel: dat glijdt makkelijker naar binnen dan onbedekte vingers. Streel langzaam haar billen en dijen en wrijf met je vinger rond haar anus. Duw voorzichtig met het kussentje van je vinger tegen haar gaatje en ga dan naar binnen. Begin met een vingertop en wacht even met verdergaan. Blijf in haar, bouw het langzaam op. Misschien vindt ze het lekker als je langzaam in en uit beweegt, misschien niet. Ga verder tot het tweede vingerkootje en wacht weer even. Voelt haar anus ruimer aan, duw dan langzaam je hele vinger naar binnen. Plaag haar, geef haar minder dan ze wil, en langzaam een beetje meer.

Goede communicatie is belangrijk. Let op haar, vraag haar steeds of je verder mag gaan. Als je haar niet in de ogen kunt kijken omdat je achter haar ligt, zorg dan wel dat je elkaar kunt horen. Let op de geluiden die ze maakt, op haar bewegingen en op haar ademhaling. Begint ze sneller te ademen? Kreunt ze? Als je gepenetreerd wordt, heb je de leiding. Ontspan je en geef aanwijzingen. Vertel je partner als ze het langzamer moet doen, als ze meer glijmiddel moet gebruiken of als ze moet stoppen. Word je met een dildo geneukt, dan kan je bijvoorbeeld bovenop gaan zitten, zodat je zelf kunt bepalen hoe diep je gepenetreerd wordt.

Doet het pijn, stop dan. Anale seks hoort geen pijn te doen. Haal je vinger eruit, gebruik meer glijmiddel en ga langzamer te werk. Streel haar billen en de buitenkant van haar anus, vraag wanneer je weer naar binnen mag. Het is geen wedstrijd. Het is de bedoeling dat het lekker is. Vindt ze het lekker en is ze ontspannen, dan kun je meer vingers gebruiken.

Je kunt verschillende bewegingen maken met je hand, ronddraaien of zachtjes duwen tegen de buikkant van haar endeldarm zodat je indirect haar G-plek stimuleert. Sommige vrouwen komen klaar van anale stimulatie, maar je kunt ook tegelijk haar klit stimuleren of haar met beide handen tegelijk vaginaal en anaal neuken. Omdat er tussen vagina en endeldarm maar een dunne wand zit, kun je je eigen vingertoppen voelen bewegen.

Ondanks handschoenen en glijmiddel, kan haar anus gaan bloeden. Je darmweefsel is zeer kwetsbaar en er zitten veel bloedvaatjes in. Het lijkt vaak erger dan het is: meestal bloedt het hevig, maar stopt het snel. Je hoeft je geen zorgen te maken. Blijft het bloeden, ga dan naar de huisarts.

Omdat je anus strakker is en niet vochtig, kun je een dunnere dildo kopen voor anale seks. Anaal geneukt worden met een dildo is heftig, dus oefen eerst met vingers en met buttplugs. Let er wel op dat je dildo of buttplug een breed uiteinde heeft, zodat ie niet naar binnen kan schieten. Zorg ook dat je speeltjes glad zijn en dat je ze goed kunt schoonmaken. Om infecties te voorkomen moet je een andere dildo gebruiken voor je kut dan voor je kont. Gebruik je je speeltje na anale seks voor je partner of toch voor vaginale seks, was het dan goed met warm water en desinfecterende zeep! De bacteriën uit je darmen kunnen infecties veroorzaken in je vagina.

Voor anaal vuistneuken gelden dezelfde regels als voor vaginaal vuistneuken, alleen telt elke regel nog sterker. Het darmweefsel is erg gevoelig en kan makkelijk scheuren. Geduld, vertrouwen en opwinding zijn het allerbelangrijkst. Ook al wil je het graag: als je lichaam aangeeft dat het niet gaat, stop dan. Respecteer je partner als zij ermee op wil houden. Als ze je vraagt onmiddellijk te stoppen, trek je dan heel langzaam en voorzichting terug.

Met de handschoen aan streek ze het vet tussen mijn billen. Langzaam en gelijkmatig, met één vinger tegelijk en in een rustig, golvend ritme, werkte Mirel uiteindelijk, het was ongelooflijk en hemels, haar hele hand mijn kont in. Met haar andere hand hielp ze ons allebei en ze oefende voortdurend druk uit op mijn gevoelige clitoris. Al die tijd bleef ze tegen me praten. 'Mmmm ja, rustig, rustig aan. Kom maar, kom maar. Voelt het goed? Ja. Mmmm. Ik vind het heerlijk om je te naaien. Je bent een lekker heet stuk met een zeer talentvol kontgaatje.' [Spelen met macht, p. 213]