Thema's

Neuken met vingers

Vind jij het opwindend om binnenin je vagina te worden aangeraakt? Bij gebrek aan een beter woord: geneukt of gepenetreerd te worden? Doe je het graag bij haar? Hier lees je alles over neuken met vingers.

Neuken doe je met een pik, denk je misschien. Maar voor neuken heb je geen pik nodig. Je kunt het ook met je vingers. Sterker nog: vrouwen kunnen het met hun handen vaak beter dan mannen met hun pik. Ze kunnen lekker lang doorgaan, ook als ze zelf zijn klaargekomen. En met je hand kun je bewegingen maken die een man niet klaarspeelt.

Neuken stimuleert indirect je clitoris. Het weefsel van je klit staat in verbinding met de huid aan de ingang en de binnenkant van je vagina. Het kan je een geil en voldaan gevoel geven als je van binnen bent opgevuld. Bovendien bevindt zich in je vagina die speciale en gevoelige plek, de G-plek. Het is persoonlijk of je van neuken houdt. Sommige vrouwen komen klaar op het gevulde gevoel, anderen houden van druk op hun G-plek en spuiten vervolgens je beddengoed onder.

Sommige vrouwen komen alleen van neuken klaar als je ook hun klit aanraakt of likt. Weer anderen houden er niet van, of kunnen niet goed geneukt worden omdat ze onwillekeurig hun bekkenbodemspieren aanspannen. Neuken met vingers kan een opwarmer zijn voor meer, voor een dildo, een vuist. Het kan ook een traktatie op zich zijn. Vingers zijn uitermate geschikt, omdat ze gevoelig en flexibel zijn. Je kunt je vingers bijvoorbeeld krommen vanbinnen en goed voelen waar de gevoelige plekken zitten.

Neuk jij haar, zorg dan dat je handen warm zijn en je nagels kort. Let op dat er geen haaltjes aan je nagels zitten en doe je ringen af. Voorkom dat je haar vaginawand beschadigt. Neuken met vingers is veilig voor soa en hiv. Alleen als je iemand neukt met je eigen vaginale vocht, loopt zij een klein risico op een soa. Een wondje aan je handen? Doe er een pleister op zodat er geen bloed van jou in haar vagina komt. Latex handschoenen zijn niet noodzakelijk dus, maar kunnen prettig zijn: ze maken je hand glad. Ze kunnen onderdeel van het spel uitmaken: de afstand die je ermee schept, kan spannend zijn. Bovendien is het een duidelijk teken: er gaat echt geneukt worden.

Als je iemand neukt:

Wees niet te gretig. Zorg dat ze ontspannen en opgewonden is. Maak haar geil door haar te zoenen, haar borsten en haar vagina aan te raken>. Als ze nog niet zo opgewonden is, is haar vagina namelijk nog niet zo open en nat. Penetratie kan dan pijnlijk zijn. Hoe geiler je bent, hoe natter je wordt en hoe meer ruimte je vanbinnen krijgt. Dat maakt penetratie makkelijker. Geduld dus. Verzeker je van haar toestemming. Vraag het: 'mag ik naar binnen?' Bespreek het van tevoren, of leid het af uit haar non-verbale communicatie. Blijf in contact met haar tijdens het neuken. Als ze haar ogen sluit, zorg dan dat je op een andere manier met haar kan communiceren, bijvoorbeeld door haar hand vast te houden. Zij moet altijd kunnen aangeven wanneer het te veel, te snel of te hard is.

Begin met één of twee vingers. Je voelt hoe groot ze is en wat ze lekker vindt. Welke vinger, maakt niet uit. Met je duim kun je een klein stukje bij haar naar binnen gaan terwijl je met je handpalm tegen haar venusheuvel en klit duwt. Met je wijsvinger ben je handiger, maar je middelvinger is langer. Voel voorzichtig waar haar ingang zit, aai haar rond de ingang en duw langzaam je vinger naar binnen, met je handpalm naar je toe. In het begin voel je wat meer weerstand, dieper bij haar naar binnen is het ruimer. Forceer niks. Gebruik veel vocht, eventueel extra glijmiddel. Houd je vingers stil wanneer je helemaal bij haar binnen bent. Als je lange vingers hebt kun je haar baarmoedermond voelen. Als ze opgewonden is, voel je haar G-plek op het moment dat je bij haar naar binnen gaat: een ruwere, bobbelige plek. Het kan ook dat je haar spot pas voelt wanneer je je vinger kromt. Meer over het stimuleren van de G-plek lees je onder het onderwerp ejaculatie.

Is ze wijd, reageert ze goed op je eerste vinger? Vraag het: is het lekker? Wil je meer? Kan er een vinger bij? Duw dan ook de tweede of derde vinger naarbinnen. Beweeg je vingers naar binnen en naar buiten, eerst langzaam en afhankelijk van haar reactie steeds sneller. Krom je vingers en voel aan de ruwe plek. Onderzoek hoe diep ze het lekker vindt: sommige vrouwen houden van diep, anderen juist niet. Hetzelfde geldt voor snelheid en ritme. Zoek uit waar ze van gaat kreunen, wat ze minder vindt. Misschien is ze wijd genoeg voor een volgende vinger, misschien vraagt ze er zelf om, omdat ze meer druk wil voelen. Het kan zijn dat ze eerst wijder wordt, maar later strakker aanvoelt, omdat ze haar spieren van binnen aanspant. Ze kan zo klaarkomen.

Behalve op en neer, kun je met je vingers ook een draaiende beweging maken. Ook kun je deze twee combineren: terwijl je in en uit haar gaat, maak je met je hand een draaiende beweging, zoals een kurkentrekker. Sommige vrouwen komen klaar van afwisseling, anderen van regelmaat, sommigen van snel, anderen van langzaam. Als het moeilijk vol te houden is, zo snel of zo lang als nodig is om je vrouw klaar te laten komen, maak dan gebruik van hulpmiddelen als een vibrator of een dildo. In de tantra staat de G-plek centraal. Als je een vinger langdurig stil tegen de G-plek aanduwt, gaat de door je lichaam vanzelf stromen en voel je je lichaam pulseren (kloppen). je kunt een orgasme krijgen terwijl je niks doet. Als je tegelijkertijd ook de clitoris stimuleert geeft dat nog meer energie.

Schrik niet als ze je hand tegenhoudt of je vraagt om even uit haar te gaan. Neuken kan heel heftig zijn. Soms heeft iemand een pauze nodig, of is het genoeg. Voel je niet afgewezen! Tijdens het neuken kan het gebeuren dat ze gaat bloeden. Je sekspartner kan met haar nagel een wondje maken in je vagina en er kan een bloedvaatje springen als je stevig geneukt wordt. De hoeveelheid bloed kan variëren. Soms zit er alleen een beetje bloed aan je vingers, soms zie je een flinke vlek op het laken. Dat bloeden is echter niet ernstig of gevaarlijk, en het wondje heelt meestal snel.

Als je geneukt wordt:

Het belangrijkste is dat je er zin in hebt. Zie je het niet zitten, doe het dan niet. Als je jezelf forceert, kan het pijn doen. Heb je zin, laat het merken. Zeg het, laat het merken of leid haar vingers naar je vagina. Ben je er klaar voor, zorg dan dat je de spieren in je vagina genoeg ontspant. Adem rustig in en uit en ontspan het hele gebied van vagina, billen en buik. Als ze met haar vingers in je komt, kun je je kutspieren ontspannen door te persen. Je duwt het binnenste van je kut naar haar vingers toe. Dat klink tegenstrijdig, maar het helpt echt.

Is ze eenmaal in je en vind je het lekker, dan kun je je vaginaspieren meer aanspannen om de wrijving van haar hand tegen jouw vaginawand te vergroten. Hoe meer je de spieren in je kut aanspant, hoe beter je het neuken voelt. Je kan erop klaarkomen. Geef het ritme aan door mee te bewegen met je onderlijf. Zo kun je bepalen hoe snel, hoe hard en hoe diep je geneukt wordt. De kans dat ze je pijn doet is daardoor kleiner. Blijf je stil liggen (of staan) dan heb je minder controle over wat er gebeurt ' wat ook lekker kan zijn! Maak je sekspartner duidelijk met hoeveel vingers je geneukt wilt worden en of ze het hard of zacht moet doen. Anders kun je je erg overweldigd voelen en kan het pijn doen.

Verschillende standjes voelen anders aan. Dat heeft te maken met de stand van je bekken en waar je geraakt wordt vanbinnen. Als je op handen en voeten zit en ze je van achteren tussen je billen door neukt, kan ze dieper doordringen bijvoorbeeld. Staand is het lastiger om iemand diep te neuken met je vingers, maar je kunt dan wel schuiner naar de achterwand. Merk je dat het in een bepaald standje lastig gaat, probeer dan je bekken te kantelen om de ingang van je kut zo goed mogelijk naar je partners hand toe te draaien.

Judith (30): Omdat ik eerder vaginale dan clitorale orgasmen heb is penetratie voor mij erg belangrijk. Tot nu toe beperkte zich dat tot dildo's en handen. Dat kleine beetje van een tong doet me niet veel, er moet ook altijd een andere aanraking mee gepaard gaan. Orale seks vind ik niet zo boeiend, vingeren vind ik wel heerlijk en gewoon met de hand geneukt worden ook. [Zij aan Zij, 2002-2, p. 18]