Thema's

Beffen, likken

Je tong is zacht en nat. Likken of gelikt worden is dan ook opwindend. Je stimuleert de vagina van je sekspartner met je tong. Plagerig, zacht of met veel druk. Veel vrouwen komen erop klaar.

Likken wordt ook wel cunnilingus, orale seks of beffen genoemd. Beffen kan een negatieve klank hebben. Sommige vrouwen noemen het daarom liever likken. Om iemand te likken of om je te laten likken moet je soms over een drempel. De oplossing is simpel: wassen! Neem samen een bad of een douche. Was de afscheiding, het zweet en de urine weg. Het vocht dat je produceert als je geil wordt, is vers en schoon en ruikt lekker. Kut voelt lekker aan je tong. Het is zacht en stevig tegelijk, overal anders, het ruikt lekker en is supergevoelig. Gelikt worden voelt ook geweldig: zachter, natter en heter dan vingers. Aai zachtjes met je tong over alle plooien, duw hard tegen haar klit of draai er plagend rondjes omheen. Lik de binnenkant van haar benen, blaas tegen haar lippen of zuig er zachtjes op. Je voelt hoe ze harder en dikker wordt.

Het is persoonlijk welk tempo en hoeveel druk 'het' doet. Als je haar wilt laten klaarkomen in je mond, moet je erachter komen wat ze lekker vindt. Probeer een beweging uit en luister naar haar lichaamstaal: wordt ze natter, kreunt ze? Lange slagen, of korte bewegingen? Zo vertelt ze haar geheim. Niet iedereen komt trouwens klaar op likken. Je vindt het misschien een beetje saai, hebt meer druk op je klit nodig, of wordt liever geneukt. Dan kan je het natuurlijk nog lekker vinden om gelikt te worden!

Gelikt worden is overgave. Best kwetsbaar, zo met je benen wijd en je lief aan je voeteneind. Maar ook opwindend. Je moet haar vertrouwen. Zij zorgt voor je. Misschien is haar tong hard en dwingend, misschien is ze zacht en langzaam. Wat doet ze met je? En wat doe jij? Wacht je het af of wijs je haar de weg? Je kunt haar hoofd vastpakken en tegen je aanduwen, je kunt je bekken kantelen, je billen omhoog duwen en je kut tegen haar mond aan bewegen en zo het tempo mede bepalen. Als ze het goed doet, laat dan je waardering blijken.

Likken kan in allerlei houdingen. Het is spannend om dat af te wisselen. Zij op haar rug, jij opgekruld aan het voeteneinde. Of: jij op je knieën op de grond. Zij kan op haar buik liggen, als ze haar kont omhoog steekt. Wel goed blijven ademhalen, want je neus steekt bij dit standje soms een stukje in haar vagina! Ook kun je ondersteboven op of naast haar gaan liggen. Op deze manier kan zij jou ook likken. Deze positie heet negenenzestig of op z'n Frans: soixante-neuf. De letters 6 en de 9 staan voor de beide partners (ook hetero) die omgekeerd tegen elkaar aan liggen, met de hoofden tussen elkaars benen. Je kunt iemand likken die staat of zit, door voor haar te knielen, of iemand die op handen en knieën zit van achteren (tussen haar billen door) likken. Ook kan ze op je gezicht komen zitten terwijl jij op je rug ligt. Als je een stijve nek krijgt, er niet goed bijkunt of niet kunt ademen, kies dan een andere positie of stop er (even) mee. Je kunt het beffen ook afwisselen met een andere techniek.

Door iemand te likken loop je een klein risico op soa. Zij loopt geen risico. Als degene die je likt ongesteld is, loop je bovendien een klein risico op hiv en soa. Kijk ook in de . Je kunt het risico uitsluiten door je op hiv en soa te laten testen. Zijn jullie niet getest en wil je geen risico lopen, gebruik dan een beflapje. Ze zijn verkrijgbaar in sommige seksshops of via internet. Je kunt ze ook knippen uit condooms of latex handschoenen of een stuk keukenfolie gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je geen menstruatiebloed van haar binnen krijgt.

Janneke (34): Mijn eerste vriendin was niet zo schoon op zichzelf. Ze waste zich niet dagelijks en ik vond haar daar beneden onprettig ruiken. Ik moest er niet aan denken om daar met mijn mond aan te zitten. Dat vond ik tegennatuurlijk. Vingeren was wel oke, dat was op afstand.' [Zij aan Zij 2006-08, p. 7]

Cindy: Als ik weer op mijn knieën voor haar zit, duw ik haar schaamhaar opzij en laat ik mijn tong over haar zachte vlees glijden. Het proeft als tranen. [Wild Side Magazine, 1995-2, p. 18]

Ria: Net toen ik dacht: ik hou 't niet meer uit, wat moet ik nou, dwong zij me zachtjes achterover op het bed en bracht haar mond naar mijn vagina. Ze ging met haar tong naar binnen, speelde wat rond m'n clitoris. Die begon op te zwellen en mijn hele vagina leek één clitoris te worden. Volkomen onverwacht leek het of ik explodeerde, mijn onderlichaam schokte omhoog en het spóót eruit, ik wist niet wat me overkwam, ik gilde het uit, barstte in een woeste huilbui uit. [Zij aan Zij, 2002-4, p. 17]