Thema's

Vingeren

Vingeren: wat bedoel je daar eigenlijk mee? Alleen je klit aanraken, of ook met je vingers in je vagina? Meestal wordt alles eronder verstaan, ook penetratie. Om verwarring te voorkomen onderscheiden we hier vingeren van penetratie: alleen het aanraken van je clitoris, schaamlippen en de ingang van je vagina met je vingers is dus vingeren.

Het aanraken en masseren van je yoni massage over deze taoïstische techniek om haar vagina en clitoris te masseren en te laten klaarkomen. Veilig vingeren doe je door niet eerst de ander en dan jezelf te vingeren met dezelfde hand. Jouw vagina komt dan in contact met haar vocht en daardoor loop je een klein risico op soa. Andersom geldt dat natuurlijk ook: wanneer je eerst je eigen kut aanraakt en dan de hare, loopt zij een klein risico op soa. Willen je dat risico niet lopen, dan moet je tussendoor je handen wassen of een latex handschoen gebruiken voor jezelf of voor haar.

Shanna (31): Zij leidde mijn hand tussen haar benen, waarbij ik al klaarkwam van het gevoel van mijn vingers in haar kletsnatte vagina, die echt pulseerde. Ik had nog nooit zoiets gevoeld, behalve bij mezelf! [Zij aan Zij, 2002-6, p. 16]