Thema's

Masturberen |Soloseks

Vrijen met jezelf, zelfbevrediging, masturbatie, soloseks, auto-erotiek: er geen goed woord voor, maar het is wel lekker. Zelfbevrediging is zelfkennis en zelfvertrouwen. Je leert je lichaam kennen, kunt nieuwe dingen uitproberen, gewoon alleen met jezelf. Ook als je een vriendin hebt, kan zelfbevrediging lekker zijn.


Zelfbevrediging is niet alleen jezelf vingeren, je kunt van alles uitproberen. Soms heb je haast om klaar te komen, omdat je al de hele dag geil bent, soms neem je langer de tijd om de spanning op te bouwen.

Je hoeft niet per se klaar te komen. Misschien wil je het niet, of kun je het niet zo gemakkelijk. Met een ander kan dat een punt van discussie worden. Als je alleen bent, hoef je niks uit te leggen. Maar misschien kan je het wel alleen, maar minder makkelijk bij een ander.

Masturbatie heeft een slecht imago: zielig, eenzaam, behelpen. En het kán ook eenzaam en frustrerend zijn om te masturberen als je liever met iemand anders vrijt. Maar het kan ook juist heel verkwikkend en opwindend zijn, ook als je wel een relatie hebt.

Je kunt het doen als onderdeel van een vrijpartij. Laat haar zien hoe je het met jezelf doet, of help haar door je borsten te aaien terwijl zij aan je klit zit. Als je het lastig vindt om klaar te komen als een ander met jou vrijt kun je het ook zelf doen. Bovendien kan het de spanning verhogen. Durf jij het als zij toekijkt?

En het kan super sexy zijn om je vriendin zichzelf te zien strelen. Voel je niet buitengesloten: je bent onderdeel van het spel. Je kunt haar stevig vasthouden, haar zoenen of haar borsten likken terwijl ze zichzelf bevredigt. Of zij kan je penetreren terwijl jij je klit onder handen neemt.

Maar ook zonder haar kun je het lekker vinden om af en toe klaar te komen. Dat kan zij als een bedreiging voelen: is het niet goed genoeg? Ga na of ze je inderdaad tekort doet en praat erover. Als jullie relatie goed is, kun je haar ervan overtuigen dat het niks afdoet aan je seksuele relatie met elkaar.

Tips

  • Zorg dat je genoeg tijd hebt en dat je niet gestoord kunt worden.
  • Romantisch? Dim het licht, steek kaarsen aan en zet een mooi muziekje op.
  • Kijk naar een penetreer jezelf met een vibrator of een dildo.
  • Wissel je bewegingen af: ga af en toe even bij jezelf naar binnen met één of meer vingers.
  • Stop twee vingers in je vagina en duw tegen je G-plek terwijl je met je andere hand op de bovenkant van je venusheuvel drukt. Zo stimuleer je je G-plek van twee kanten.
  • Stop een vinger of een buttplug in je kont.
  • Houd een vibrator tegen je klit, of duw je vibrator naar binnen terwijl je je klit stimuleert.
  • Beweeg je heupen en je benen, duw je billen naar boven, span je bekkenbodemspieren aan.
  • Adem, zucht, kreun, fluister of schreeuw. Maak geluid. Praat tegen je denkbeeldige sekspartner of tegen jezelf, vertel hoe graag je geneukt wil worden of hoe graag je klaar wil komen.

Erica: Als ik masturbeer duurt dat soms een uur, soms vijf minuten. Dat ligt eraan wat ik doe en waar ik zin in heb. Soms is het een beetje een slaapmutsje, dan val ik lekker in de juiste stemming in slaap. Ik maak het dan wel helemaal af hoor. Een vriendin van mij masturbeert tot vlak voor het hoogtepunt en gaat dan slapen. Ze zegt dat ze dan zo heerlijk, vaak erotisch, droomt, maar dat is niets voor mij. Als ik een film opzet en hulpmiddelen gebruik dan neem ik wat meer tijd om in de stemming te komen, dat is ook meestal overdag. Op de één of andere manier ben ik 's avonds meer in de stemming voor een quickie. [Zij aan Zij, 2002-5, p. 24]

Ans: In mijn relatie was er na en tijdje niet veel seks meer. We knuffelden wel veel en dat vonden we allebei heerlijk. Zelf masturbeerde ik in die periode zeker één keer in de week. Mijn vriendin deed dat waarschijnlijk ook, maar daar spraken we nooit over. Het was wel grappig: af en toe wilde zij dat ik als eerste onder de douche ging en dan vermoedde ik altijd dat zij zichzelf klaar maakte. Ik vond dat zo opwindend dat ik het dan onder de douche deed. [Zij aan Zij, 2002-5, p. 24]