Thema's

Fantaseren

Fantasie is het middel bij uitstek voor goede seks. De voorstellingen die je maakt in je hoofd helpen je om opgewonden te raken. Je lichaam en geest werken daarbij als het ware samen: hoe meer je aan lekkere dingen denkt, hoe geiler je lichaam wordt.

Je kunt fantaseren op ieder moment van de dag. Als je een beetje zit te dagdromen op school of op je werk. Of als je met jezelf of met een ander vrijt. Sommige vrouwen kunnen het niet laten, anderen fantaseren alleen soms, weer anderen doen het nooit. Voor veel vrouwen helpt fantaseren bij het klaarkomen. Een geile gedachte maakt dat je je uiteindelijk overgeeft aan je gevoel.

Fantasieën kunnen overal over gaan. Dat verschilt per situatie en is natuurlijk erg persoonlijk. Je kunt fantaseren over anderen of juist over jezelf. Je fantasieén kunnen gedetailleerd en uitgebreid zijn of juist vaag en ééndimensionaal. Sommige vrouwen zien bewegende scènes voor zich met meerdere personen, anderen stellen zich een stilstaand beeld voor van één mooie vrouw of man.

Fantasieën kunnen te maken hebben met de werkelijkheid of absoluut niet. Ze kunnen gedachten bevatten waarvan je zou willen dat ze waar waren, of gedachten die juist zo sexy zijn, omdat je ze alleen in je fantasie hebt. Je kunt je fantasieÿn delen met je partner, je kunt ze uitspelen met haar (of hem) of ze opschrijven. Maar je kunt ze ook voor jezelf houden: soms zijn ze te privé om te delen. Er is geen reden om je te schamen of je schuldig te voelen over je fantasieën.

Vrouwen fantaseren over:

 • Anonieme seks, seks met een vreemde. Toevallige ontmoetingen die direct seksueel zijn en al snel uitdraaien op hete liefde.
 • Romantiek. Er zijn vrouwen die fantaseren over Ware Liefde, halsoverkop verliefd worden, elkaar diep in de ogen kijken, en elkaar verleiden tot intense vrijpartijen op het kleedje voor de open haard.
 • Handelingen. Ook dromen lesbische en biseksuele vrouwen over de manier waarop ze bevredigd worden. Je voorstellen dat je gelikt of geneukt wordt, met de hand of met een dildo.
 • Een ongewone plek: in de trein, in de taxi of in het vliegtuig, buiten in de natuur, op kantoor, in het magazijn van een winkel, op de toiletten van je stamkroeg of in het bed van je ouders. Het kan geil zijn om je voor te stellen dat je ontdekt of gehoord kan worden.
 • Mannen. Sommige vrouwen fantaseren over seks met mannen, ook als ze in werkelijkheid geen seks met mannen hebben. Misschien voel je je daar verward of bezwaard over. Dat is echter nergens voor nodig. Juist in je fantasie kan je doen en zijn wat je wilt, zonder dat dat iets zegt over je identiteit in het echte leven.
 • Orgie. Fantasieën over seks met meerdere mensen tegelijk komen veel voor, soms met meerdere vrouwen, soms met vrouwen en mannen. De ene vrouw zit op je gezicht terwijl de andere jou likt, of: zij zoent je en raakt je tepels aan terwijl hij je neukt.
 • Sekserollen. Spelen met sekse is ook bij uitstek geschikt voor de fantasie. Het idee een man te zijn en als man met een vrouw of een andere man te vrijen, maakt veel vrouwen geil.
 • Overheersing. Een aantal vrouwen fantaseert over het domineren van een andere vrouw of man. De gedachte dat jij bepaalt wat zij doet en wanneer, kan enorm opwindend zijn.
 • Ondergeschiktheid. Ook andersom is het geil om je voor te stellen dat je de controle volledig uit handen geeft. Je doet wat zij zegt anders krijg je straf.
 • Straf. Fantasieën kunnen gaan over straffen of gestraft worden: over de knie en een pak voor je billen van de juffrouw.
 • Leeftijd. Stel je voor, zij is oud en ervaren, jij bent jong en groen. Zij wijdt je in in de liefde, jij bent haar schandknaap, haar meisje. Of andersom: je bent een rijpe vrouw die haar ontmaagdt en leert hoe alles werkt.
 • Exhibitionisme. Alles laten zien, aan toevallige voorbijgangers, aan je buren, aan jezelf in de spiegel of aan haar: stel je voor dat er iemand meekijkt.
 • Voyeurisme. Je fantaseert dat je twee meiden ziet vrijen in het kleedhokje van het zwembad, en je laat je hand in je bikinibroekje glijden terwijl je langs het halfopen gordijntje gluurt.
 • Beroemde mensen. Dromen over seks met celebrities kan heel opwindend zijn.
 • Rollenspelen. Je stelt je voor dat je de dokter bent, en zij de patiënte, dat je het hoertje bent en zij de klant, of dat je samen in een vrouwengevangenis of het meisjesinternaat zit.
 • Verkrachting. Gedwongen worden of een ander dwingen tot seks. Dat je fantaseert over verkrachting betekent niet dat je het in het echt zou willen meemaken, maar de gedachte kan heel geil zijn.

Een naakte vrouw komt binnen en sluit mijn ogen. Ze kust me. En langzaam komen zij en jij al strelend op mijn vurige plekjes. Jullie binden me strak vast en draaien me op mijn zijde. Jullie strelen en kussen elkaar terwijl jullie mij blijven aankijken. Dan likken jullie me achter en voor, en penetreren me harmonisch en zachtaardig. Ik kom vele keren klaar. [Zij aan Zij, 2002-5]

Denise: 'Ik werk hier nog maar drie dagen en nu al vind ik mezelf masturberend op de plee. Ik denk aan mijn vriendin, die nu hoogstwaarschijnlijk nog in ons bed ligt te slapen. Ook al wil ik dat nog zo graag, ik kan niet even naar haar toe. Ik denk aan haar, slapend in bed, en wat ik zou doen als ik wel bij haar was. [Zij aan Zij, 2002-5]