Thema's

Geen zin in seks

Je hebt geen seksuele fantasieën en gedachten. Je neemt nooit het initiatief om te vrijen en je vermijdt het liefst situaties die op vrijen kunnen uitdraaien. Je ziet jezelf niet als seksueel persoon. Geen zin in seks is pas een probleem als je er zelf last van hebt.


Geen zin in seks: iedereen heeft het wel eens. Meestal komt je lustgevoel, je libido na een tijdje wel weer terug. Je kan bijvoorbeeld stress op je werk of een griepje hebben. Het is heel normaal dat je hoofd dan niet naar vrijen staat.

Als je voor een langere periode geen seksuele gevoelens hebt, ervaar je het misschien wel als probleem. Bovendien kan het samenhangen met andere problemen, fysiek of psychisch: gebruik van medicijnen, de menopauze, een hormonale stoornis of emotionele problemen bijvoorbeeld.
 
Het kan dat je last hebt van 'seksuele aversie': je hebt een hekel aan seks, je wilt nooit vrijen en wil niet dat je geslachtsdelen worden aangeraakt. Dit kan komen door seksueel misbruik.

Als jij en je partner het geen probleem vinden om niet of weinig te vrijen, dan is een laag libido natuurlijk geen seksueel probleem. Als je wel problemen hebt, ga dan naar je huisarts of naar een andere hulpverlener. Via rozehulpverlening.nl vind je iemand die vertrouwd is met lesbische relaties.