Thema's

Scheren

Modes en trends beperken zich niet tot kleding, maar gaan ook over lichamen. Het bijscheren of afscheren van je schaamhaar bijvoorbeeld.

Een vrouw heeft van nature haar onder haar oksels, op haar benen en op haar venusheuvel.  Daar is niks vies aan. In veel westerse landen wordt het echter gezien als vies. Het moet onzichtbaar gemaakt worden, weggelaserd of in model geknipt. Maar scheren is een kwestie van cultuur, mode en smaak.

De huid rond je vagina waar haar groeit, is teer: je bikinilijn, je venusheuvel, je buitenste schaamlippen en rond je anus. Je kan er niet zomaar een scheermesje opzetten, zoals onder je oksel. Je krijgt dan snel puistjes en wondjes.

Je venusheuvel zelf kun je wel met een scheermes of een ladyshave aanpakken. Scheer mee met de richting waarin je haartjes groeien. Ook dan kan je gladgeschoren huid er na een dag rood en bobbelig uitzien. Dat trekt na een paar dagen weer weg.

Je venusheuvel en ook de huid tussen je billen kun je ontharen met ontharingscrÿme. Dit is een chemisch zuur waarin je haartjes oplossen. De crÿmes koop je bij de drogist: op de verpakking staan de gebruiksaanwijzingen. Volg die op. En zorg ervoor dat deze middelen niet op je clitoris, je plasgaatje of je vagina-opening komen. Het is namelijk heftig spul.

Op je schaamlippen zelf kun je het beste een kam en een schaar, tondeuse of scheerapparaat gebruiken. Een tondeuse of ladyshave kan je op verschillende standen zetten en zo de lengte bepalen. Als je de kam tussen je huid en de tondeuse of schaar houdt, loop je niet het risico dat je jezelf op deze gevoelige plek knipt of snijdt. Soms zit er een opzetkapje, of een trimstand op je ladyshave. Zorg dat je jezelf niet snijdt.

Misschien vind je het mooi wanneer er een beetje haar overblijft, of onthaar je alleen je bikinilijn. Maar misschien wil je juist alles eraf: dat is afhankelijk van je smaak.

Het kan opwindend zijn om je te laten scheren door de vrouw die je vertrouwt, of andersom,  om haar te scheren tussen haar benen. Maar je kunt je natuurlijk ook vóór je afspraakje scheren of trimmen, zodat je glad bent en lekker aanvoelt als jullie in bed belanden.