Thema's

One night stands

Je verleidt iemand en vraagt haar mee voor een nachtje. Geen relatie, geen liefde, alleen seks. Dat kan heel bijzonder zijn!

Een one night stand, het woord zegt het al, is bedoeld voor één nachtje. Lekker vrijen met een meisje. Geen verwachtingen en geen vervolg: dat zijn de ongeschreven regels én de voordelen.

Om geen verwachtingen te wekken kun je daar beter duidelijk over zijn: zeg gewoon dat het voor een keertje is. Is dat berekenend? Of te expliciet? Misschien. Maar het is wel zo duidelijk en respectvol. En het kan ook opwindend zijn: je doet het met een vreemde alleen voor de seks.

Tegelijkertijd kan een one night stand ook het begin van een relatie zijn. Sommige vrouwen vrijen rond totdat ze verliefd worden. Als je van tevoren denkt dat je haar wel eens heel erg leuk kunt gaan vinden, zeg dan niet dat het een one night stand is. Zo laat je de mogelijkheid open om haar later nog eens te bellen.

Seks is intiem. Misschien zie je in de vrouw die je bevredigt, de moeder van je kinderen. Prima, maar de kans is groot dat je haar afschrikt als je dit ook echt zegt. Gedachten rond intimiteit kun je niet stoppen, maar hou ze voor je. Wacht af of je dat gevoel na een week nog hebt.

Afgeknapt? Bedenk, als het niet geweldig was: seks is maar seks. Je hoeft je er niet voor te schamen dat de spetters er niet vanaf vlogen.

Liever geen casual seks, maar eerder seks binnen een relatie? Klik dan hier. Nog niet eerder met een vrouw gevreeën, lees hier meer over de eerste keer.

Ariane (37): De one night stands tijdens mijn relatie hadden alles met vertrouwen te maken. Zodra ik enigszins het gevoel had dat ik iemand kon kwijtraken, dan had ik een tweede, derde tot en met zesde plan klaarliggen. Ik was niet geïnteresseerd in seks met een andere vrouw, ik wilde tegen iemand aanliggen. Ik deed de seks en in ruil daarvoor kreeg ik mijn ding: warmte. Liefde, seks en warmte, het liep allemaal door elkaar. Ik was wel altijd heel duidelijk naar die one night stands toe. Ik zei: 'Ik ben niet verliefd, 't is maar voor één nachtje, wil je het dan nog wel?' De volgende ochtend ging ik altijd heel vroeg weg, rond een uur of zeven door de stad wandelen. Met een schuldgevoel. Niet naar die vrouw toe, want ik was duidelijk geweest, maar naar mijn vriendin toe. [Lesbische seks. Een praktisch handboek]