Thema's

Afwijzing

Als een vrouw je afwijst, loop je een blauwtje. 

Er zijn veel verschillende manieren om een blauwtje te lopen. Een vrouw naar wie jij kijkt, kan besluiten om niet terug te kijken. Ze kan een drankje weigeren of met een smoesje weglopen. Misschien laat ze je duidelijk merken dat ze bezet is of zegt ze niet geinteresseerd te zijn in een date.

Teleurstelling

Van een blauwtje lopen kun je onzeker worden. Heb ik iets stoms gezegd? Of: zit mijn haar niet goed? Dat zul je je misschien afvragen.
Een blauwtje lopen is niks om je voor te schamen. Wees trots op je lef en  maak een grapje: 'Meid, je weet niet wat je mist!' Ook kun je je snel herstellen en je plan bijstellen. 'Wat jammer, maar wil je nog een wijntje?' Accepteer de tegenvaller, maar trek het je niet aan.

Natuurlijk is het de ene keer erger dan de andere. In de kroeg afstappen op een vrouw met een leuke uitstraling is wat anders dan je buurvrouw na een jaar de liefde verklaren. In het eerste geval ben je er na een uurtje wel weer overheen. In het tweede geval kan het wel eens langer gaan duren.


Het moeilijkste is het als je verliefd bent. Je moet dan proberen aan het idee te wennen en een nieuwe vorm vinden om met haar om te gaan. Als dat niet lukt, kun je ervoor kiezen om definitief afstand te nemen.

Lees hier meer over verliefd zijn.

Femia: Gelukkig was er laatst een vrouw die door mijn oppervlakkige versierpoging heen prikte en die me reeds bij de openingszin genadeloos afslachtte: 'Staak je poging, ik val niet op je.' Ik verslikte me prompt in mijn drankje en zei: 'Pardon?' Mijn gevoel voor humor won het van mijn gekrenkte ego. [Zij aan Zij 2002-6, p. 12]