Thema's

Verlegen

Versieren is durven. Je moet een drempel over om op een vrouw af te stappen. Misschien durf je niet zo goed. Je bent verlegen! Iedereen heeft er weleens last van.

Als je verlegen bent, stap je minder snel op een vrouw af. Je kijkt wel, maar staat aan de kant en voelt je geen onderdeel van het feest. Daardoor wordt je onzekerheid soms groter.

Verlegenheid heeft te maken met onzekerheid en bescheidenheid. Je vindt jezelf niet interessant of aantrekkelijk genoeg. Of je denkt: ik wil me niet opdringen.

Misschien verraad je jezelf doordat je snel bloost. Een ander kan dan soms direct aan je zien dat je verlegen bent. Je vind het zelf misschien lastig, maar zij vindt je blos waarschijnlijk erg schattig!  

Verlegenheid is niet erg. Accepteer het van jezelf en je zult zien dat het minder wordt. Wees geduldig met jezelf. Neem de tijd en doe alles in je eigen tempo. Al kijk je de hele avond naar een vrouw maar verzet je geen stap in haar richting, prima. Laat je niet opjutten. Versieren is lastig: het is niet iets dat moet.

Als je wel wat meer initiatief wilt nemen, moet je jezelf een beetje forceren. Tegen je verlegenheid ingaan en de stoute schoenen aantrekken. Stel je voor dat je iemand bent, die gewend is aan initiatief nemen en belast jezelf niet door aan mogelijke gevolgen te denken (bang voor afwijzing?). probeer de lat niet te hoog te leggen. Denk dus niet: ik wil haar telefoonnummer, maar hou het op een aardig praatje.